ARGENTINIE PALERMO
Door: Inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
27 Mei 2019 | Argentinië, Retiro
PALERMO
Voor ongeveer $ 10,= rijdt de chauffeur ons in ongeveer een half uur vanaf de haven naar Palermo, wat een leuke, hippe wijk in Buenos Aires moet zijn. We treffen het elke keer weer met het weer, zolang de zon schijnt is het niet koud en iets van 20 graden, wat ’s middags nog wat oploopt. ’s Avonds zoeken we een restaurantje dat door de host geadviseerd wordt, maar helaas kunnen we daar niet met credit card betalen (alleen debit card) en we belanden bij een sushi bar. In Uruguay was het juist beter om met een credit card de restaurants te betalen. Je krijgt er “toeristenkorting” wat best wat scheelde op de dure prijzen. In Argentinie merken we al gelijk dat het een stuk goedkoper is dan in Uruguay (Sushi voor
$ 25,= voor 2, met glas wijn, een cola en buikje rond)! Op enkele uitzonderingen na hebben we tot nu toe de ‘keuken’ van Zuid Amerika niet veel aan gevonden. Argentinie zal dit goed moeten maken volgens de boeken. De sushi was iig al heerlijk ;-)
De volgende dag aan de wandel, we lopen ongeveer 10 km per dag. Onze eerste tocht is naar Parque 3 de Febrero. We komen er, vreemd genoeg, gedenkplaten tegen voor de Joden. Toevallig ben ik het boek aan het lezen van Jan Brokken, ‘de Rechtvaardigen’, waarin hij schrijft over de redding van Joden gedurende de 2e WO. Een van de gedenkplaten is voor dhr. Wallenburg, die in Jan’s boek voorkomt. Ook is er een gedenkplaat voor dhr en mw. Schindler. Helaas niet voor dhr. Zwartendijk, de hoofdpersoon uit Jan’s boek. Uit verdere informatie blijkt dat er in de 2e WO veel Joden EN foute Duitsers naar Argentinie zijn gevlucht die hier ‘warm’ ontvangen werden. Hoe dat met elkaar omging???? Argentinie is groot.
We lopen verder door het prachtige park dat aangelegd is door Charles Thays. Een Franse tuinarchitect die veel parken in Argentinie heeft aangelegd. Na veel omwegen vinden we ook het museum over Evita Peron (entree $ 4,44 pp). Palermo is zeker de moeite waard om een paar dagen te verblijven, leuke boutiques en barretjes en restaurants.